Meteen naar de inhoud

GEVULDE SPECULAAS: Makkelijk en leuk sinterklaasrecept | Samen bakken met Jumbo eijsermans

  • Recepten
Gevulde speculaas bakken

Jumbo Eijsermans Zeeland – Sinterklaas is eindelijk in ons land, tijd om de lekkernijen weer uit de kast te halen.. of juist te gaan bakken! Niets is leuker dan samen bakken, zeker in deze tijd. Vandaag een heel lekker, maar vooral onwijs simpel recept, namelijk gevulde speculaas. Ruik je die overheerlijke geur van de combinatie van speculaas en amandelspijs al die straks uit jouw oven komt? Heerlijk. Ik kan niet wachten! Laten we maar snel beginnen. 😉

De benodigdheden voor de gevulde speculaas:

  • Een pak Koopmans speculaas (oud-hollands recept);
  • 150 gram boter of margarine
  • 1 pakje amandelspijs (bijv van Dr. Oetker)
  • 1 ei (middelgroot)
  • 4 eetlepels water
  • 55 gram garneeramandelen (bijv. die van Jumbo)

Laten we beginnen… Ga eerst boodschappen doen bij Jumbo Eijsermans in Zeeland (Landerd), wel zo handig! 😉

Stap 1. Als allereerst gaan we de oven voorverwarmen. Dit mag voor een heteluchtoven op 150 graden, elektrische oven op 170 graden en een gasoven op stand 3.

Koopmans speculaas gevuld Jumbo Eijsermans

Stap 2. Vervolgens maak je de boter in een beslagkom zacht (eventueel laten smelten) en voeg je de speculaas-mix en 2 eetlepels water toe.

Stap 3. Kneed het deeg met de hand of met deeghaken tot een geheel. Hier maak je een bal van en zet je in de koelkast.

Stap 4. Terwijl het deeg even goed afkoelt in de koelkast, gaan we verder met de amandelspijs. Meng het pakje amandelspijs met de helft van het ei en twee eetlepels water.

Stap 4. Vet de bakvorm in, eventueel met een bakspray. Het is aan te raden om een vierkante bakvorm te gebruiken, maar een andere vorm kan natuurlijk ook.

Stap 5. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dit in drie gelijke delen.

Stap 6. Verdeel twee ballen deeg over de bakvorm en druk dit goed aan met je handen of met een lepel.

Stap 8. Druk daarna de mix van de amandelspijs, het water en het ei over het deeg heen, eventueel met een natte lepel. Verspreid dit goed, zodat overal ongeveer evenveel zit.

Stap 9. Rol de rest van het overgebleven deeg uit tot een plak ter grootte van jouw bakvorm en leg dit over de amandelspijs. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en decoreer het met amandelen. Daarna breng je nog een laagje losgeklopt ei aan over de amandelen.

Stap 10. Bak de speculaas iets onder het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Oh, dit ziet er toch verrukkelijk uit! Hij ruikt niet alleen lekker, maar ik kan je vertellen dat ‘ie ongelofelijk lekker is. Deze speculaas is knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen. Die combinatie is zó lekker. Daarnaast is het fijn dat dit recept onwijs makkelijk is te maken, maar bovenal is het heel leuk om te maken.

Tip: ben je niet zo’n fan van amandelspijs, maar wel van speculaas? Breng dan een iets dunnere laag amandelspijs aan. Dan is ‘ie perfect voor jou!

Wij wensen jullie heel veel bakplezier en alvast smakelijk eten! Deel jouw creatie of Instagram en/of Facebook en vergeet ons niet te taggen (@jumboeijsermans).

Alle ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt, zijn te koop bij Jumbo Eijsermans in Zeeland (Landerd).

Wist jij dat Jumbo Eijsermans een lokaal en regionaal betrokken bedrijf is? Klik hier voor al onze lokale producten!

Koken met Pien Jumbo Eijsermans
Asperge ovenschotel! | Koken met Pien #3 | Jumbo Eijsermans Zeeland

Het aspergeseizoen is geopend… daarom heeft Pien speciaal voor jou een recept gemaakt met, je raadt …

Eenpansmaaltijd met spinazie, chorizo en feta à la Pien! | Jumbo Eijsermans

Pien heeft weer, speciaal voor jou, een recept gemaakt! Dit keer een éénpansmaaltijd met spinazie, c…

Geroosterde paprikasoep | KOKEN MET PIEN | JUMBO EIJSERMANS #6

Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een heerlijke geroosterde …

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *