Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een heerlijke pasta gemaakt met kip, tomaat en spinazie! Uiteraard is dit weer een simpel, lekker én gezond recept. Maandelijks inspireert Pien jou met de meest simpele en gezonde recepten. Snel op tafel, weinig afwas en ook nog eens lekker. Dat wordt sowieso smullen! Kook je mee met Pien?


Zo, laten we beginnen! Eerst de ingrediënten verzamelen. De benodigdheden voor deze pasta zijn:
- Spinazie (het liefst verse maar diepvriesspinazie had ik nog in huis)
- Rood pepertje
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- Kipfilet
- Tagliatelle
- 6 tomaten
- Crème fraiche
- Parmezaanse kaas
- 2 blikjes tomatenpuree
- Wat kruiden, bijvoorbeeld: peper, oregano en chili vlokken

Heb je de ingrediënten verzameld? Super! Koken maar!
Stap 1: snijd de knoflook, ui en het pepertje fijn. Heb je gekozen voor diepvriesspinazie? Zorg er dan voor dat je deze alvast laat ontdooien.
Stap 2: doe een klein beetje olie in de pan en laat de knoflook, ui en het pepertje aanfruiten in de pan. Voeg vervolgens de kip toe aan dit mengsel.

Stap 3: snijd de tomaten in blokjes. Breng daarnaast een pan water aan de kook en kook de pasta volgens verpakking.

Stap 4: voeg de twee blikjes tomatenpuree toe aan het kip-mengsel in de pan. Doe hier ook een scheut water bij. Daarna mogen de tomatenblokjes erbij. Laat dit even kort pruttelen.

Stap 5: voeg de Crème fraîche toe in de pan en meng dit goed samen. Daarna mag de spinazie er ook bij. Laat dit weer even pruttelen. Vervolgens mogen de kruiden en chili vlokken toegevoegd worden. Doe dit vooral naar smaak. Meng alles goed door elkaar en doe er eventueel nog een beetje water van de pasta bij.
Extra tip: doe alvast wat kaas bij het mengsel. Zo kan de kaas smelten in de saus; super lekker!

Et voila! Het is alweer klaar. Zo simpel en lekker is het! Geniet ervan!