Oosters wokgerecht met bimi en rosbief | KOKEN MET PIEN | JUMBO EIJSERMANS #7

Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een Oosters wokgerecht met bimi en rosbief n! Uiteraard weer een simpel, lekker én gezond recept. Maandelijks inspireert Pien jou met de meest simpele en gezonde recepten. Snel op tafel, weinig afwas en ook nog eens lekker. Dat wordt sowieso smullen! Kook je mee met Pien?

De ingrediënten voor 4 personen:

  • Bimi
  • Bakje taugé
  • Bosui 
  • 2 rode uien
  • Knoflook, ik gebruik 2 kleine bolletjes. Doe vooral wat je lekker vindt!
  • Stukje gember, ongeveer 1 euromuntje geraspt 
  • Pepertje 
  • Rosbief
  • Zilvervliesrijst, een andere rijstsoort is ook prima
  • 100 ml sojasaus 
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • Peper 
  • Worcestersaus, maar deze is ook prima te vervangen voor een andere vergelijkbare saus. Met bijvoorbeeld 1 theelepel sojasaus gemengd met azijn/citroensap en sambal of chilisaus. 

Stappenplan 

Stap 1: Bimi wassen en doorsnijden 

Stap 2: rosbief in plakjes snijden en marineren met een goede eetlepel sojasaus en een scheutje worcestersaus. Laat dit dan even staan.

Stap 3: ui snipperen, knoflook en peper snijden en de gember raspen

Stap 4: water opzetten en rijst koken volgens de verpakking.

Stap 5: de saus maken:

  • 100 ml water
  • 100 ml sojasaus
  • Flinke scheut van de worcestersaus 
  • 2 eetlepels schenkstroop 
  • Flink wat peper

Dit is hoe ik het heb gedaan, maar maak de saus vooral eigen!

Stap 6: aanfruiten van ui, peper, knoflook en gember. Bak daarna de rosbief.

Stap 7: doe de bimi en taugé erbij en bak dit eventjes mee

Stap 8: voeg de saus toe en laat dit een paar minuten pruttelen. Mocht je bosui lekker vinden, kun je dit nog snijden als topping. 

Klaar is kees! Geniet ervan.

Et voila! Het is alweer klaar. Zo simpel en lekker is het! Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *