recept: Halloween pompoenmuffins!

Pompoenmuffin verantwoord

Aanstaande zaterdag is het zover: Halloween! De perfecte gelegenheid om te gaan bakken. Mascha van “Maschafoodlifestyle” heeft een heerlijk recept voor ons uitgewerkt, namelijk deze griezelige pompoenmuffins. Ze zijn makkelijk, maar ook zeker leuk om te maken.

Eerst even een stukje over mij (Mascha). Ik ben gewichtsconsulente en leefstijlcoach met een eigen praktijk. Ik geloof niet in diëten en hypes. Ik geloof in gezond, gevarieerd en met mate eten.

In mijn praktijk begeleid ik cliënten naar een gezonde leefstijl aan de hand van recepten en weekmenu’s. Via deze recepten die ik meegeef aan cliënten, maar ook de recepten die ik deel op social media, wil ik laten zien dat je gezond én lekker kunt eten.

Vandaag laat ik je graag zien hoe ik deze overheerlijke pompoenmuffins heb gemaakt. Ze zijn ontzettend leuk om te maken, en ook nog eens heel erg lekker en verantwoord! 

Halloween pompoenmuffin

H A P P Y H A L L O W E E N! 

Ingrediënten voor totaal 12 pompoenmuffins:

  • 250 gram volkoren meel
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 grote rijpe banaan
  • 50 gram rozijnen 
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koek & speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout 
  • Vanille kwark 0%
  • Eventueel: fondant
Pompoenmuffin verantwoord

Bereidingswijze:

Stap 1. Begin met het koken van 400 gram pompoenblokjes. Kook ze 10 minuten, daarna mag je ze afgieten. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen. 

Stap 2. Verwarm je oven voor op 180 graden.

Stap 3. Meng in een kom het volkoren meel met de kaneel en koek & speculaas kruiden, het snufje zout en de bakpoeder.

Stap 3. Mix de pompoenblokjes en de banaan met de mixer of je keukenmachine fijn. Voeg daar vervolgens de eieren, het vanille extract en de rozijnen aan toe. Meng dit heel goed door elkaar met een garde.

Stap 4. Doe het pompoenbeslag bij het meelmengsel en mix dit met een spatel goed door elkaar. 

Stap 5. Verdeel het beslag over je muffinvorm. Gebruik bij voorkeur een siliconenvorm, die hoef je niet in te vetten. Bak de pompoenmuffins vervolgens 20 minuten. De baktijd kan per oven verschillen, dus prik tussendoor even met een satéprikker in de muffins. Is de satéprikker helemaal droog? Dan zijn de muffins klaar! 

Stap 6. Laat de muffins even afkoelen door de ovendeur op een kier te laten staan. Haal daarna de muffins uit de oven en uit de vorm. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Topping:

Áls je een topping op de muffin wil, besmeer je de muffins met een laagje vanille kwark 0%. Maak vervolgens de versiering van fondant. Zonder topping kunnen de muffins in de vriezer als verantwoord tussendoortje!

Moos, mijn dochter, heeft met witte fondant de spookjes gemaakt. De pompoentjes zijn een mengsel van rode en gele fondant. Zwart heb je nodig voor de creepy touch.

Tip: met deze ingredienten kun je ook een pompoencake maken! Dan moet de cake 45 i.p.v. 20 minuten minuten de oven in.

Heel veel bakplezier!

Meer van Mascha? Bekijk hier haar website: www.maschafoodlifestyle.nl

Volg Mascha hier op Instagram en Facebook.

Contact opnemen met Jumbo Eijsermans! Dat kan hier.

Pasta met spinazie jumbo eijsermans recept
Pasta met Spinazie, Kip en Tomaat | Koken met Pien | Jumbo Eijsermans

Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een heerlijke pasta gemaak…

Riverdale reiskoffers korting
Spaar voor stijvolle koffers van Riverdale!

Vanaf woensdag 3 november kun je bij Jumbo Eijsermans sparen voor de stijlvolle Riverdale Reiskoffer…

Oosters wokgerecht met bimi en rosbief | KOKEN MET PIEN | JUMBO EIJSERMANS #7

Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een Oosters wokgerecht met…

Leifheit spaaractie Jumbo Eijsermans
Spaar voor Leifheit producten bij Jumbo Eijsermans!

Vanaf vandaag kun je sparen voor Leifheit! De meest veelzijdige & kwalitatieve schoonmaakproduct…

Geroosterde paprikasoep | KOKEN MET PIEN | JUMBO EIJSERMANS #6

Pien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een heerlijke geroosterde …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.