Asperge ovenschotel! | Koken met Pien #3 | Jumbo Eijsermans Zeeland

Koken met Pien Jumbo Eijsermans

Het aspergeseizoen is geopend… daarom heeft Pien speciaal voor jou een recept gemaakt met, je raadt het al; asperges! Een overheerlijke ovenschotel met asperges als hoofdingrediënt, samen met aardappelschijfjes, ham en kaas. Pien laat jou heel graag zien hoe je dit simpele en gezonde recept bereidt. Ik beloof je: dit wordt sowieso smullen!  

Laten we snel beginnen met de asperge ovenschotel!

De benodigdheden (4 personen):

Stap 1: Kook de asperges in ongeveer 5 minuten bijna gaar. Afhankelijk van de dikte van de asperge. Let goed op: de asperges mogen nog niet helemaal gaar zijn, ze moeten nog in de oven. Zorg ervoor dat ze zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.

Stap 2: Vet vervolgens de ovenschaal in met wat boter.

Stap 3: Leg de aardappels in de ovenschaal en kruid dit met wat paprikapoeder, peper en provencaalse kruiden. Hussel dit daarna door elkaar.

Stap 4: Bedek daarna de aardappelen met plakjes achterham. Verwarm ondertussen de oven voor op 180-200 graden.

Stap 5: Pers de 3 tenen knoflook en doet dit in een kom. Voeg hieraan de kookroom, eieren, cayennepeper, snufje zout en nootmuskaat toe. Doe ook een beetje geraspte kaas in de saus. Klop dit door met een garde of vork.

Stap 6: Leg de asperges even op een bord, zodat ze een klein beetje kunnen uitlekken. Dit hoeft niet lang, maar zorg ervoor dat het meeste vocht afdrijft.

Stap 7: De asperges kunnen nu de ovenschaal in. Leg ze bovenop de achterham.

Stap 8: Giet hierna de saus over de asperges.

Stap 9: Strooi daarna nog wat kaas over de asperges. Nu is de asperge ovenschotel klaar om de oven in te gaan. Laat het ongeveer 40 minuten in de oven staan.

Et voila! Klaar is Kees. Tafel dekken en je kunt aan tafel! Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit overheerlijke asperge ovenschotel? Laat het weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *