Kip Pilav | Koken met Pien | Jumbo Eijsermans Zeeland #2

Pien heeft weer, speciaal voor jou, een recept gemaakt! Dit keer een ontzettend lekker recept, namelijk kip pilav! Een simpel en gezond recept, met een combinatie van rijst, kip, verschillende groentes en een zoete touch van perzik. Maandelijks inspireert Pien jou met de meest simpele en gezonde recepten. Snel op tafel en ook nog eens lekker. Dat wordt sowieso smullen!

Kip Pilav | Koken met Pien | Jumbo Eijsermans

De ingrediënten voor de Kip Pilav (4 personen):

Heb je alle ingrediënten in huis? Laten we snel beginnen!

Stap 1: Snijd de ui, knoflook en het pepertje fijn.

Stap 2: Los het bouillonblokje op in ongeveer 250 ml water.

Stap 3: Fruit ondertussen de ui, knoflook en peper aan in een koekenpan met een scheutje olie

Stap 4: Snijd de paprika in stukjes. Wanneer je nog geen kipfilet in blokjes hebt, snijd dan de kipfilet zelf nog in blokjes.

Stap 5: Voeg de kipfilet toe in de pan met de knoflook, ui en het pepertje.

Stap 6: Schaaf de komkommer in plakjes met een kaasschaaf of dunschiller en leg deze in een kommetje met azijn.

Stap 7: Wanneer de kip al een beetje gaar aan het worden is voeg je de paprika toe aan de rest van het mengsel.

Stap 8: Snijd ondertussen de perziken uit blik in stukjes.

Stap 9: Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Daarnaast mag de bouillon beetje bij beetje toegevoegd worden. Kijk zelf hoe dik/dun de saus mag zijn.

Stap 10: Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

Stap 11: Voeg nadat de saus even heeft staan pruttelen de perziken toe. Voeg eventueel naar smaak wat perziksap uit blik toe. 

Stap 12: Dek alvast de tafel en zet de komkommer in azijn en de crème fraiche op tafel. Deze ingrediënten maken het recept echt af! 

Stap 13: Giet de rijst af wanneer de rijst gaar is. Wanneer de saus en perziken goed warm zijn, is de kip pilav klaar!

Et voila! Klaar is Kees. Smakelijk eten! 🙂

Wat vond jij van de Kip Pilav? Ga jij het maken? Laat het vooral weten via de comments of via Facebook en Instagram. Vergeet ons niet te taggen! #kokenmetpien #jumboeijsermans @jumboeijsermans!

Lees hier het vorige recept van Pien: Noedels met garnalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *