Pien heeft weer, speciaal voor jou, een recept gemaakt! Dit keer een ontzettend lekker recept, namelijk kip pilav! Een simpel en gezond recept, met een combinatie van rijst, kip, verschillende groentes en een zoete touch van perzik. Maandelijks inspireert Pien jou met de meest simpele en gezonde recepten. Snel op tafel en ook nog eens lekker. Dat wordt sowieso smullen!


De ingrediënten voor de Kip Pilav (4 personen):
- Rijst naar keuze (ik ben voor zilvervliesrijst gegaan)
- 2 blikjes tomatenpuree van 70g
- Blik perziken (sap bewaren)
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 1 rood pepertje
- 2 paprika’s
- Creme fraiche
- Komkommer
- Azijn
- Scheutje olie om in te bakken
- Niet te vergeten: de kipfilet, ca 390 gram

Heb je alle ingrediënten in huis? Laten we snel beginnen!
Stap 1: Snijd de ui, knoflook en het pepertje fijn.

Stap 2: Los het bouillonblokje op in ongeveer 250 ml water.

Stap 3: Fruit ondertussen de ui, knoflook en peper aan in een koekenpan met een scheutje olie

Stap 4: Snijd de paprika in stukjes. Wanneer je nog geen kipfilet in blokjes hebt, snijd dan de kipfilet zelf nog in blokjes.

Stap 5: Voeg de kipfilet toe in de pan met de knoflook, ui en het pepertje.

Stap 6: Schaaf de komkommer in plakjes met een kaasschaaf of dunschiller en leg deze in een kommetje met azijn.

Stap 7: Wanneer de kip al een beetje gaar aan het worden is voeg je de paprika toe aan de rest van het mengsel.

Stap 8: Snijd ondertussen de perziken uit blik in stukjes.

Stap 9: Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Daarnaast mag de bouillon beetje bij beetje toegevoegd worden. Kijk zelf hoe dik/dun de saus mag zijn.
Stap 10: Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

Stap 11: Voeg nadat de saus even heeft staan pruttelen de perziken toe. Voeg eventueel naar smaak wat perziksap uit blik toe.

Stap 12: Dek alvast de tafel en zet de komkommer in azijn en de crème fraiche op tafel. Deze ingrediënten maken het recept echt af!

Stap 13: Giet de rijst af wanneer de rijst gaar is. Wanneer de saus en perziken goed warm zijn, is de kip pilav klaar!

Et voila! Klaar is Kees. Smakelijk eten! 🙂
Wat vond jij van de Kip Pilav? Ga jij het maken? Laat het vooral weten via de comments of via Facebook en Instagram. Vergeet ons niet te taggen! #kokenmetpien #jumboeijsermans @jumboeijsermans!
Lees hier het vorige recept van Pien: Noedels met garnalen.
- Pasta met Spinazie, Kip en Tomaat | Koken met Pien | Jumbo EijsermansPien heeft weer speciaal voor jou in de keuken gestaan! Dit keer maakt ze een heerlijke pasta gemaakt met kip, tomaat en spinazie! Uiteraard is … Lees meer
- Spaar voor stijvolle koffers van Riverdale!Vanaf woensdag 3 november kun je bij Jumbo Eijsermans sparen voor de stijlvolle Riverdale Reiskoffers. Hiermee ben jij helemaal klaar voor jouw eerstvolgende vakantie. Met … Lees meer